SENIORKAMPANJE HELE FEBRUAR 2016

Hunder og katter er flokkdyr som ofte er svært gode til å skjule eller undertrykke symptomer. Selv om de aller fleste dyr holder seg friske og raske det meste av livet, er det en god del eldre dyr som kan ha plager og sykdommer det ikke er så lett å oppdage. Er du usikker på om det kan være noe som lurer, eller du bare vil forsikre deg om at alt er som det skal være, har vi satt sammen en pakke med klinisk undersøkelse, blodprøve og urinprøve. Vi sjekker såklart tennene og sjekker jur og prostata. 
Mange lidelser og plager kan heldigvis behandles uten medisiner, men heller ved hjelp av et tilpasset fôr. Derfor får du med en stor sekk (til en verdi av minimum kr 500,-) av det fôret som passer best utfra undersøkelsen og prøvene vi tar. Du får også med et rabattkort (1 ny gratissekk etter 3 kjøp) på dette fôret.


Pris kr 2425,- (Inkluderer klinisk undersøkelse, urinprøve, blodprøve m/serologi og hematologi og 1 stor fôrsekk.) Tillegg for sedasjon/beroligende for prøvetaking på kr 225,- kan komme i tillegg hvis dette skulle være nødvendig. 

 

Ring og bestill en time på 32082400. Vi har telefontid mellom kl 08-10, men vi svarer hele dagen - det kan bare ta litt lengre tid å komme gjennom..KATTEVIKU 07.03.16 - 18.03.16


GODE TILBUD PÅ VÅR KASTRERINGS- 

OG STERILISERINGSPAKKE:


Steriliser/kastrer katten din i denne perioden og få
GRATIS ID-merking

(inkl. mikrochip og ID-tatovering i øret verdi kr 500,-).

Tilbudet gjelder "Full Pakke" som inkluderer vaksinering og body. Dette er en allerede rabattert pris
:
Sterilisering (hokatt), ID-merking, Vaksinering, Smertebehandling og Body: kr 2195,- (Standard pris: kr 2695,-)
Kastrering (hannkatt), ID-merking, Vaksinering og Smertebehandling: kr 1195,- (Standard pris: kr 1695,-)

Du får også med "Goody-bag" med forskjellige fôr-typer.

Under Katteviku har vi også gode tibud på fôr fra Hill's

 


Ring 32082400 for timebestillingINFORMASJON OM STERILISERING/KASTRERING:


Kastrere: Fjerne reproduksjonsevnen ved å fjerne kjønnskjertlene (testikler/eggstokker).

Sterilisere: Fjerne reproduksjonsevne uten å fjerne kjønnskjertlene.

 

Kastrering av hannkatt
Ved kastrering av hannkatt fjernes kjønnskjertlene (testiklene), noe som fjerner kattens kjønnsdrift og evne til å reprodusere seg. Dette gjøres ved at testiklene fjernes gjennom et snitt i huden over testiklene. Det oppstår sjelden komplikasjoner ved dette inngrepet, og snittet i huden står som regel åpent. Operasjonen blir gjort under generell narkose som katten får i form av en sprøyte. Hannkattene får også en dose smertestillende.

Etter operasjonen er det viktig å passe på at katten ikke slikker på såret de første dagene, fordi slikking vil kunne øke risikoen for infeksjon.

Det er viktig at dere tar kontakt dersom dere ser hevelse eller væsking rundt såret.

Katten bør holdes inne i en ukes tid slik at såret i huden får gro skikkelig.

Kastrerte katter får som regel redusert stoffskifte, og vil dermed lettere kunne legge på seg. Derfor bør man være oppmerksom på overvekt. Kastrerte katter er også mer utsatt for urinstein, og bør derfor ha fôr med lavt saltinnhold. Spør oss gjerne om råd om fôring av katter.

Positive ting med kastrering:

- Vil som regel føre til en katt som beveger seg i et mindre område enn en inntakt hannkatt.

- Vil som regel redusere problemer med markering og slåssing mellom hannkatter.

- Er et viktig tiltak for å kontrollere kattbestanden i Norge. Problemet med hjemløse katter øker stadig.


Kastrering/sterilisering av hunnkatt
Om hunnkatt brukes ofte begrepet sterilisering. I realiteten kastreres også hunnkattene, idet eggstokkene fjernes. Inngrepet omtales ofte som sterilisering for å skille mellom hannkatt og hunnkatt.

Under operasjonen legges vi et snitt inn i buken, der vi fjerner eggstokkene og setter clips på livmoren. Operasjonen blir gjort under generell narkose som katten får i en sprøyte. Operasjonssåret i buken lukkes med sting som er selvoppløsende.

I tillegg til en dose smertestillende som katten får på klinikken, får dere også med smertestillende til noen dager etter operasjonen. Dette er en mikstur som gis i munnen.

For å forhindre slikking på såret, får også alle hunnkattene på seg en body som dekker operasjonssåret. Det er viktig at bodyen tas av med jevne mellomrom for å sjekke at operasjonssåret er hovent eller væsker. Det er ikke uvanlig at noen katter reagerer på suturmaterialet det sys med og får en hevelse langs hele operasjonssåret. Det er likevel greit at dere tar kontakt hvis dere ser hevelse, rødme eller væsking.

Fordi katten har et operasjonssår i et område med mye strekk, anbefaler vi at katten holdes inne i ca ti dager for å begrense bevegelse. På den måten kan såret få gro skikkelig.

Positive ting med sterilisering/kastrering av hunnkatt:

- Reduserer risiko for jursvulster.

- Reduserer risiko for livmorbetennelse. 

- Er et viktig for å kontrollere kattbestanden i Norge. Problemet med hjemløse katter øker stadig.

- Er i det lange løp billigere enn bruk av p-piller til katt.ID-merking

ID-merking foregår ved at vi setter en chip i nakken på katten. Siden denne ikke kan sees eller kjennes, tatoverer vi ID i øret, slik at katten er synlig merket. Tatoveringen er inkludert i kampanjeprisen.

 

Vi foretrekker at katten leveres på klinikken mellom kl 08.00- 10.00, og du kan da hente igjen når det passer for deg etter kl 12.00 og fram til kl 16.00/18.00 på torsdager. (litt avhengig av hvor travelt det er den aktuelle dagen).

Det er også mulig å avtale en fast tid, slik at du kan vente på Ål under operasjonen. Du må da beregne minimum en og en halv time venting ved sterilisering og ca en time ved kastrering. Vi vil gjerne at katten skal være våken når den drar hjem.

 

Ring oss for å avtale tid.
Veterinærvakta i Ål og Hol • 3570 Ål • Døgnvakt: 320 82400 • E-post: hallingvet@hotmail.com Design: Kreator  /  Bilder: Utforming  /Publisert med WideCMS