Tannbehandlinger og digital tannrøntgen

Dyreklinikken har moderne tannutstyr med trykkluftbor, digitalt tannrøntgenutstyr, ultralyd for fjerning av tannstein og poleringsutstyr. Vi utfører det meste innen tannbehandling på hund og katt.
I likhet med oss mennesker så vil mange sykdomstilstander i munnhulen hos dyr være svært smertefulle. Det er derfor svært viktig å passe på dyras tannhelse. Det beste man kan gjøre er å forebygge tannproblemer ved å pusse dyrets tenner regelmessig og å ta kontakt med dyrlegen om man oppdager noe unormalt.  Slik unngår man at dyrene går unødvendig lenge med betennelser i tannkjøtt, skadde tenner eller unormale tannstillinger.
Hunder og katter fra ca to års alder bør gå til tannsjekk hos veterinær. Hvis tennene ikke pusses daglig vil en del hunder og katter begynne å få tannstein allerede ved 1-2 års alder. Tannstein kan etter hvert medføre smertefulle betennelser i tannkjøttet. Iselin Landsmann

For å kunne utføre en grundig undersøkelse av tenner og tannkjøtt er det i de fleste tilfeller nødvendig at dyret har fått beroligende medisiner eller full narkose. Dette er også viktig for at ikke undersøkelse og behandling skal medføre ubehag for dyret. Tennene renses for tannstein og vi undersøker rundt alle tennene om det er lommer mellom tannkjøtt og tannhalser. Etter tannsteinen er fjernet blir tennene polert for at emaljen skal bli så glatt om mulig slik at ny tannstein ikke fester seg så lett.

Hvis det er mistanke om problemer rundt tannrøtter  tar vi røntgenbilder for å undersøke dette nærmere. Tenner som er brukket må behandles fordi brukkne tenner som oftest medfører smerte. Når dyret sendes hjem etter tannbehandling, følger det med skriftlig informasjon om hva som er gjort hos oss, hva eier bør gjøre videre og når dyret bør komme tilbake til ny behandling.


Tannrøntgen
Veterinærvakta i Ål og Hol • 3570 Ål • Døgnvakt: 320 82400 • E-post: hallingvet@hotmail.com Design: Kreator  /  Bilder: Utforming  /Publisert med WideCMS